Rapid riscă să rămână din vară fără cel mai bun om al ei, Dani Coman. Portarul se poate folosi de o ultimă lege adoptată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care le permite jucătorilor de peste 28 de ani să plece după doi ani de contract, doar achitând salariul pe care trebuiau să-l primească.
Legea se aplică pentru fotbaliștii cărora nu li s-a modificat situația contractuală. Apropiați ai lui Dani Coman au dezvăluit pentru ProSport că acesta este foarte aproape de o despărțire de Rapid, prevalându-se tocmai de legea „Webster“.
Jucătorul este nemulțumit că în vară a avut o ofertă foarte bună din Spania, iar conducerea clubului s-a opus transferului. Mai mult, fostul piteștean nu a mai fost chemat la negocieri pentru majorarea contractului, în condițiile în care salariul său anual în Giulești este unul destul de mic: 180.000 de euro.
Deși patronul giuleștenilor, George Copos spera să câștige trei milioane de euro în urma transferului lui Coman, acesta riscă să obțină cu mult mai puțin. Coman poate pleca din vară, dacă orice echipă le plătește giuleștenilor 180.000 de euro însemnând suma pe care „Robocop” o mai are de primit pe ultimul an de contract. Precedentul Andy Webster
Portarul intenționează să se folosească de legea care poartă numele lui Andy Webster, un fotbalist care s-a transferat în 2005, de la Hearts la Wigan. Acesta mai avea contract încă doi ani cu Hearts, însă, prevalându-se de faptul că a bifat deja trei sezoane în tricoul scoțienilor, a refuzat să-și mai prelungească înțelegerea, în condițiile în care aceasta nu era una avantajoasă.
Cazul fotbalistului a ajuns la FIFA, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a dat dreptate lui Webster. “Când un club decide să rupă unilateral contractul unui jucător, e obligat să-i plătească salariul din contract pe perioada prevăzută. Și în sens invers trebuie folosită aceeași monedă”, a motivat juriul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER